Ilmoittautuminen vuoden 2018 TeenStreetille alkaa 1.1.2018

 

 

TS 2018 closerTeenStreet 2018


28. Heinäkuuta - 4. Elokuuta 2018.
Oldenburg, Saksa

 

1.Yleistä

TeenStreet on Operaatio Mobilisaation järjestämä yhteiskristillinen ja kansainvälinen nuorten leiri, jonka päämääränä on motivoida ja varustaa kristittyjä nuoria yhteistyössä seurakuntien kanssa:

 • todelliseen ystävyyssuhteeseen Jeesuksen kanssa
  • elämään uskoaan todeksi ja heijastamaan Häntä päivittäin omassa arjessaan
  • antaa eväitä myös nuoria palveleville aikuisille

Seuraavan kerran TeenStreet järjestetään Oldenburgissa, Saksassa 28.7. – 4.8.2018. Leirillä on joka vuosi vaihtuva teema. Tämän vuoden teemana on Closer; (Lähemmäksi).
Näiltä sivuilta löydät tietoa siitä, mistä TeenStreetissä on kyse ja miten voit osallistua.

Ilmoittautuminen on käynnissä 1.1.-31.5.2018.

Luethan tämän sivun ohjeet huolellisesti. Jos et löydä näiltä sivuilta tarvitsemaasi tietoa, voit olla yhteydessä TeenStreet-koordinaattoriimme sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse: 044 0500 115.

 

2.Osallistumismahdollisuudet

Nuoret

Jos olet 13-17 -vuotias (synt. 2000-2005), olet varsinaista kohderyhmää, ja sinulla on mahdollisuus osallistua leirille nuorena. Valitse siis sähköistä ilmoittautumista tehdessäsi tämä rooli.

Mikäli olet syntynyt vuonna 2005, mutta et ole vielä täyttänyt 13 vuotta tai olet syntynyt 2000, mutta olet jo 18-vuotias ja tahtoisit osallistua nuorena, ole meihin yhteydessä sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kerromme, miten sinun tulee edetä.

Palvelutiimi

Palvelutiimiin (Service Team) voivat hakea kaikki täysi-ikäiset. Ilman palvelutiimiä TeenStreetiä ei voitaisi järjestää, sillä he pitävät rattaat pyörimässä palvelemalla mm. keittiössä, siivoustiimissä, lastenhoidossa, vartiointitehtävissä, rukouspalvelussa jne. Sähköisestä ilmoittautumislomakkeesta löydät listan, josta voit esittää toiveen kahdesta sinulle mieluisimmasta tehtävästä. Ilmoitamme myöhemmin, mihin sinut on valittu.

Huomioithan, että palvelutiimin jäsenten tulee olla leirialueella jo vähintään päivää ennen leirin alkua, jotta tehtävänkuvat ja aikataulut ovat kaikille selvät ennen nuorten saapumista. Kuitenkin tänä vuonna palvelutiimiläisten toivotaan olevan paikalla jo torstaina, 26.7. ennen kello 18:00. Jos palvelustiimiläinen ilmoittautuu leirille paikalla olevaksi ennen tuota ajankohtaa, tarjoaa leiriorganisaatio lahjaksi 20€ arvoisen ostokupongin, joka kelpaa leirialueen ostopisteisiin. Perjantai 27.7. on palvelustiimin koulutus- ja orientaatiopäivä, jossa olisi kaikkien palvelustiimiläisten suotavaa olla mukana.

Koutsi

Koutsi johtaa pienryhmää, joka koostuu 5-7 samaa sukupuolta edustavasta suomalaisesta nuoresta. Koutsilla on esisijaisen tärkeä rooli TeenStreetillä. Hän on kaikkein lähimpänä ryhmänsä nuoria auttaen, kuunnellen, ohjaten, opastaen, rukoillen ja esimerkkinä ja auktoriteettina toimien.

Koutsin tulee olla:

- 20 -vuotias tai vanhempi

- valmis sitoutumaan TeenStreetin sääntöihin

- sitoutunut olemaan leirillä koko tapahtuman ajan

- valmis nukkumaan ryhmämajoituksessa nuortensa kanssa

Koutsilla tulee olla:

- syvä henkilökohtainen suhde Jeesukseen

- halua toimia nuorten parissa

- kokemusta pienryhmien vetämisestä ja / tai nuorten kanssa työskentelemisestä

- seurakunnan työntekijän suositus tehtävään

- kykyä vetää pienryhmien raamattutuokiot valmiiksi annettujen materiaalien pohjalta

- terveyttä ja voimavaroja tehtävän vaatimaan vastuuseen ja leirielämään

- OM:n vaatima ja järjestämä koulutus tehtävään (osallistu yhteen kolmesta koulutuspäivästä)

Koska nuortemme äidinkieli on pääasiassa suomi, koutsilta edellytetään myös hyvää suomenkielen suullista ja kirjallista taitoa. Mikäli joku seurakunta kokoaa Suomen sisällä esim. ruotsia tai englantia puhuvan nuorten ryhmän, edellytämme, että heillä on myös ryhmälleen sopiva koutsi.

 

3. Osallistumismaksut

Nuoret
Ennen 30.4.: 275€, sisarukset 255€
30.4. jälkeen: 295€, sisarukset 275€
Sisarusalennus toteutuu ainoastaan, jos sisarukset osallistuvat nuorina.

Aikuiset
175€ (+15€ toimistokuluihin)

Lapset
0-5 vuotta: 50€
6-12 vuotta: 90€

Yllämainitut hinnat ovat osallistumismaksuja, jotka eivät sisällä matkoja tai mahdollisia vakuutusmaksuja.

Ilmoittautumisen yhteydessä ei tarvitse maksaa erillistä ilmoittautumismaksua kuten aiempina vuosina. (Leirimaksun maksaminen: katso kohta 10. Lasku.)

 

4. Matkustaminen

Alaikäiset saavat matkustaa vain alla mainitulla matkustusvaihtoehdolla, mikäli hänen vanhempansa tai huoltajansa eivät vie heitä leirialueelle saakka ja tule noutamaan heitä leirin päättyessä leirialueelta.

Tänä vuonna matkustaminen tapahtuu lentäen. Jokaisen tulee varata lentonsa itse. Lennolle on järjestetty matkanjohtajat OM:n puolesta.

Lentovaihtoehdot:
Finnair (suora)
• 28.7. Helsinki-Hampuri 8:30 - 9:25, lento AY1421 (lähtee Helsingistä terminaalista 2)
• 4.8. Hampuri-Helsinki 13:05 - 15:50, lento AY1422 (saapuu Helsinkiin terminaaliin 2)

Lufthansa (välilasku)
• 28.7. Helsinki-Frankfurt 6:15 – 7:50, lento LH0855 (lähtee Helsingistä terminaalista 1), Frankfurt-Hampuri 9:00 – 10:05, lento LH0008
• 4.8. Hampuri-München 13:15 – 14:30, lento LH2069, München-Helsinki 15:15-18:40, Lento LH2464 (saapuu Helsinkiin terminaaliin 1)

HUOM. Ole tarkkana lentoja varatessasi, että lentojen numerot täsmäävät yllä annettujen lentovaihtoehtojen kanssa!

OM:n puolesta on järjestetty yllämainituilla lentovaihtoehdoilla bussikuljetus Hampurin lentokentältä TeenStreetille ja takaisin. Bussikyydin hinta on 25€ suuntaansa, yhteensä siis 50€

Matkustamisen yksityiskohdista tulee ilmoittaa OM:n toimistolle sähköpostitse heti kun lennot on varattu. Lähetä siis tiedot siitä, mikä lentovaihtoehto on valittu osoitteeseen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Tarvitsemme tietoja matkustusryhmien ja –listojen laatimiseen.

Aikuisilla on mahdollisuus matkustaa omatoimisesti valitsemallaan tavalla. Matkasuunnitelma tulee ilmoittaa OM:n toimistolle mahdollisimman pian rekisteröitymisen jälkeen, viimeistään 15.6. mennessä. Pyydämme kuitenkin erityisesti koutseja ja M&M-henkilöitä ottamaan matkaa suunnitellessaan huomioon, että tarvitsemme järjestetylle lennolle OM:n henkilökunnan lisäksi muita aikuisia.

Jos palvelustiimiläinen ilmoittautuu leirille paikalla olevaksi ennen klo 18:00 26.7., tarjoaa leiriorganisaatio lahjaksi 20€ arvoisen ostokupongin, joka kelpaa leirialueen ostopisteisiin. Perjantai 27.7. on palvelustiimin koulutus- ja orientaatiopäivä, jossa olisi kaikkien palvelustiimiläisten suotavaa olla mukana.

 

5. Aikuiset osallistujat

Haastattelu, suosittelija ja tehtävään hyväksyminen
Haastattelemme jokaisen aikuisen hakijan joko puhelimitse tai kasvotusten. Olemme sinuun yhteydessä ilmoittautumisesi jälkeen haastatteluajankohdan sopimisesta. Haastatteluun on hyvä varata vähintään 30 minuuttia.

Itse hakijan lisäksi haastattelemme mahdollisesti hänen rekisteröitymisen yhteydessä suosittelijakseen ilmoittamaa henkilöä. Suosittelijan tulee olla kypsempi uskova henkilö (esim. seurakuntasi työntekijä, kuten pappi, nuoriso-ohjaaja tai muu vastuunkantaja), joka tuntee hakijan hyvin. Suosittelija ei voi olla sukulainen. Henkilön suostumusta suosittelijaksi tulee kysyä etukäteen ennen rekisteröitymistä.

Pidätämme oikeuden hyväksyä tai hylätä hakijan hakemus. Päätöksen tehtävään soveltuvuudesta teemme Suomen TeenStreet -tiimin kesken haastattelun ja suosittelijan kuulemisen jälkeen. Päätös ilmoitetaan hakijalle mahdollisimman pian. Matkalippuja ei kannata varata ennen virallista tehtävään hyväksymistä. Virallinen hyväksyminen vaatii myöntävän päätöksen lisäksi sitä, että olemme vastaanottaneet ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen oikein täytettynä.

Koulutus

Edellytämme aikuisilta osallistumista järjestämäämme koulutukseen. Vuoden 2018 koulutuspäivät ovat seuraavat:

5.5. Tampere, OM:n toimistolla, Yliopistonkatu 58 B, 2.kerros

26.5. Jyväskylä, Satamaseurakunnan tilat, Polttolinja 35, Jyväskylä

17.6. Tampere, OM:n toimistolla, Yliopistonkatu 58 B, 2.kerros

Kaikki koulutukset alkavat klo 10:00 ja loppuvat klo 17:00. Valitse ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi sopivin ja ilmoita se meille sähköpostitse heti ilmoittauduttuasi.

 

6. Osallistuminen perheenä

TeenStreetille on mahdollista osallistua perheenä. Alle 13-vuotiaat lapset voivat tulla mukaan, mikäli vanhemmalla / vanhemmilla on jokin rooli leirillä. Alueella on järjestettyä ohjelmaa pienemmille ja isommille lapsille. Otathan huomioon, että vanhemman tulee sitoutua työskentelemään annetussa leiritehtävässä vähintään kuusi tuntia päivässä. Molempien vanhempien osallistuessa tämä koskee kumpaakin.

 

7.Ennen ilmoittautumista

Huomioitavaa:
Ilmoittautumiseksi kutsumme sähköisen ilmoittautumisen tekemistä.
Ilmoittautumisen vahvistus tapahtuu lähettämällä täytetty ilmoittautumisen vahvistuskaavake OM:n toimistolle. Kaavake tulee PDF-tiedostona ilmoittautumisessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Ilmoittautumisesi on saatettu lopullisesti päätökseen vasta kun olemme vastaanottaneet postitetun kaavakkeen ja vastaanottaneet leirimaksun OM:n tilille.

 

TOIMI NÄIN:

Jos olet nuori, kysy lupa

 • Juttele vanhempasi / huoltajasi kanssa leirille osallistumisesta

Jos olet aikuinen, etsi itsellesi suosittelija. Suosittelijan kriteerit on määritelty kohdassa ”Tietoa aikuisille osallistujille”.

Passi- tai henkilötiedot

 • Ota selville passi- tai henkilökorttitietosi, tarvitset niitä täyttäessäsi hakemusta.

Matkavakuutus

 • Ota selville matkavakuutustietosi. Leirille ei voi lähteä ilman matkan aikana voimassa olevaa matkavakuutusta. Mikäli sinulla ei ole matkavakuutusta, voit ottaa osaa OM Suomen järjestämään ryhmämatkavakuutukseen. Vaihtoehtoisesti voit hoitaa vakuutuksen itse. Vähimmäisvaatimus on Eurooppalainen sairaanhoitokortti, jonka voi tilata ilmaiseksi KELA:sta: http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti
 • TeenStreet -ilmoittautumista täyttäessäsi sinun tulee olla tietoinen, mikä yllä mainituista vakuutusvaihtoehdoista pätee sinun kohdallasi.

Etsi valmiiksi kuva itsestäsi, jonka haluat leiripassiisi. Kuvan tulee olla otettu tarpeeksi läheltä, niin että kasvot ovat tunnistettavissa.

 

8. Ilmoittautuminen

Valmistautuminen

 • Varmista, että olet hoitanut ”Ennen ilmoittautumista” -kohdassa mainitut asiat.

Täytä rauhassa

 • Lomakkeen täyttäminen vie jonkin verran aikaa. Valitse siis kiireetön hetki.

 

Täytä oikein

 • Varmista, että ilmoittaudut Suomen kautta. Valitse maavalikosta Suomi / Finland, jonka jälkeen voit valita kieleksi joko suomen tai ruotsin oman äidinkielesi mukaan.
  • Ilmoita etunimeksesi kutsumanimesi, sillä ilmoittautumisessa käyttämäsi nimi tulostetaan leiripassiisi, joka on näkyvillä koko leirin ajan. Jos ensimmäinen nimesi on eri kuin kutsumanimesi, virallinen nimesi tulee tiettäväksi passi- / henkilökorttitietoja koskevassa kohdassa.
  • Ilmoittautumislomakkeessa tullaan kysymään sähköpostiosoitettasi. Tulet saamaan tähän osoitteeseen leiriin liittyviä tiedotteita. Valitse siis sellainen sähköposti, jota luet.
  • Nuorilta kysytään myös vanhemman / huoltajan sähköpostiosoitetta ja muita yhteystietoja. Ota ne selville ennen kuin aloitat ilmoittautumisen.

Ilmoittaudu ajoissa

 • Sähköinen ilmoittautuminen on käynnissä 1.1. -31.5.2018. Nuorten osallistumismaksu nousee 20 eurolla 30.4. jälkeen. Emme ota vastaan myöhäisiä rekisteröitymisiä. Poikkeuksen teemme ainoastaan, mikäli jostain vastuutehtävästä puuttuu aikuisia
  • Ilmoittautumiseen pääset täältä -->  https://www.om.org/teenstreet/fi_FI/content/tule-mukaan-teenstreetille ja klikkaamalla siellä linkkiä "Ilmoittaudu tästä".

 

9. Ilmoittautumisen vahvistuskaavake ja muut vaadittavat tiedot

Leiriläinen:

Ilmoittautumisen vahvistuskaavake

Kun olet rekisteröitynyt, saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen PDF-tiedostona ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen, joka sinun tulee tulostaa, täyttää ja lähettää OM:n toimistolle mahdollisimman pian. Ilmoittautumisesi ei ole sitova ennen kuin olemme vastaanottaneet kaavakkeen.

Terveystietolomake ja leikkauslupa

Tämä lomake tulee ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen mukana vanhemman / huoltajan sähköpostiin. Vanhemman / huoltajan tulee tulostaa se, tarkistaa tietojen oikeellisuus, allekirjoittaa se ja postittaa OM:n toimistolle yhdessä ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen kanssa. Samassa lomakkeessa kysymme sairaalalle lupaa toimittaa nuorelle leikkaustoimenpide, mikäli tilanne niin vaatii.

Matkustuslupa-asiakirja
Tämäkin lomake tulee ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen kanssa vanhemman / huoltajan sähköpostiin. Tähän täytetään nuoren matkaa koskevat tiedot sekä vanhemman / huoltajan suostumus, että nuori saa matkustaa kanssamme. Lomake tulee tulostaa, täyttää ja postittaa OM:n toimistolle yhdessä muiden lomakkeiden kanssa mahdollisimman pian. (Täyttäkää siis lomake, ja ilmoittakaa myöhemmin sähköpostitse, kummalla lentovaihtoehdolla olette tulossa leirille).

Yllämainitut lomakkeet on siis hyvä lähettää samassa kuoressa. Lähetettäviä lomakkeita on yhteensä 3 kappaletta.

 

Lisäksi edellytämme 15.6. mennessä:
- Leirin aikana voimassa olevan passin / henkilökortin tiedot
- Että matkavakuutus on kunnossa

Mikäli emme ole vastaanottaneet mainittuja tietoja ja lomakkeita 15.6. mennessä, pidätämme oikeuden perua ilmoittautuminen automaattisesti. Lähetämme asiasta tarvittaessa muistutuksen noin viikkoa ennen umpeutumisajankohtaa.

 

Aikuinen:

Ilmoittautumisen vahvistuskaavake

Kun olet rekisteröitynyt, saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen PDF-tiedostona ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen, joka sinun tulee tulostaa, täyttää ja lähettää OM:n toimistolle mahdollisimman pian. Ilmoittautumisesi ei ole sitova ennen kuin olemme vastaanottaneet kaavakkeen.

Vapaaehtoisen suostumus – rikosrekisteriotteen tilaaminen

Tämä lomake tulee ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen mukana sähköpostiisi. Täytä kaavake ja postita se OM:n toimistolle yhdessä Ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen kanssa.

Haluamme leirin olevan ehdottoman turvallinen ympäristö lapsille ja teini-ikäisille. Sen lisäksi että jokaisen aikuisen täytyy sitoutua noudattamaan yhteisesti sovittuja käyttäytymis- ja toimintasääntöjä, niin OM:n johtokunnan 5.6.2017 tekemällä päätöksellä tarkistamme jokaisen leirille lähtevän aikuisen vastuunkantajan rikostaustan, joka oikeusministeriön käytännön mukaan tapahtuu vapaaehtoistehtävien osalta järjestävän organisaation toimesta. Asiaa koskevan lain (148/2014) mukaisesti annamme tiedoksenne seuraavat asiat:

- rikosrekisteriote pyydetään vapaaehtoistehtävän järjestäjän tarkastettavaksi alaikäisten henkilökohtaisen koskemattomuuden turvaamiseksi

- otteeseen merkitään tiedot tietyistä seksuaali-, väkivalta-, ja huumausainerikoksista.

- Sitoudumme käsittelemään tilaamiamme rikosrekisteriotteita ehdottoman luottamuksellisesti. Halutessasi saat hakea otteen itsellesi toimistoltamme heti sen tarkastamisen jälkeen. Säilytämme otteita noin neljä viikkoa, jonka jälkeen, jos otteita ei ole haettu, tuhoamme ne silppuamalla.

Rikosrekisteriotteen tilaamisesta veloitamme Oikeusministeriön meiltä veloittaman 15€ käsittelymaksun, joka lisätään aikuisen osallistujan leirimaksuun.

 

Lisäksi edellytämme 15.6. mennessä:

- Leirin aikana voimassa olevan passin / henkilökortin tiedot
- Että matkavakuutus on kunnossa

Mikäli emme ole vastaanottaneet mainittuja tietoja ja lomakkeita 15.6. mennessä, pidätämme oikeuden perua ilmoittautuminen automaattisesti. Lähetämme asiasta tarvittaessa muistutuksen noin viikkoa ennen umpeutumisajankohtaa.

Osoite: Operaatio Mobilisaatio, TeenStreet, Yliopistonkatu 58 B 5. krs., 33100 Tampere
Jos sinulla ei ole tulostinta, tulostaminen onnistuu esim. kirjastossa.

 

10. Lasku

Sähköisen ilmoittautumisen tehtyäsi saat postitse ilmoittautumisen vahvistuskaavakkeen. Tuossa kaavakkeessa on jo merkittynä ilmoittautumisvaiheessa antamienne tietojen pohjalta koottu leirimaksu, joka sisältää sekä mahdollisesti valitsemasi OM:n ryhmämatkavakuutuksen, että bussimatkat saksassa lentokentältä leiripaikalle ja takaisinpäin. Tämä osiosta LASKU – LEIRIMAKSU löytyvä loppusumma tulee maksaa OM:n tilille Danske Bank, FI30 8000 1571 3148 64 seuraavasti: 1.1-31.3. ilmoittautuneet 10.4. mennessä, 1.4.-30.4. ilmoittautuneet 10.5. mennessä ja 1.5.-31.5. ilmoittautuneet 10.6. mennessä.

Jos leirimaksua ei ole maksettu 15.6. mennessä, pidätämme oikeuden perua ilmoittautuminen automaattisesti. Lähetämme asiasta tarvittaessa muistutuksen noin viikkoa ennen umpeutumisajankohtaa.

 

11. Kesäkirje ja pakkauslista

Lähetämme kesäkuussa kesäkirjeen ja sen mukana pakkauslistan. Kesäkirje sisältää tarkempaa tietoa tulevasta TeenStreetistä ja siihen liittyvistä asioista.

 

12. Muistilista

-        Tutustu ilmoittautumisohjeisiin

-        Tee sähköinen ilmoittautuminen

-        Postita mahdollisimman pian:

Leiriläinen:

 • Ilmoittautumisen vahvistuskaavake
 • Terveystieto- ja leikkauslupalomake
 • Matkustuslupa-asiakirja

Aikuinen:

 • Ilmoittautumisen vahvistuskaavake
 • Vapaaehtoisen suostumus – kaavake

-        Maksa lasku

-        Varaa lento

-     Ilmoita sähköpostitse lentotietosi heti lennot varattuasi osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

-        Ilmoita myös sähköpostilla viimeistään 15.6. mennessä:

 • Mahdollisesti puuttuvat matkavakuutustiedot
 • Mahdollisesti puuttuvat passi- / henkilökorttitiedot
 • Muut mahdollisesti erikseen pyydetyt puutteelliset tiedot

-        Lue kesäkirje huolella

-        Valmistaudu leiriin

Aikuisille lisäksi:

-        Muista haastattelu (Älä varaa lentoja ennen kuin olet varma, että sinut on hyväksytty!)

-        Osallistu koulutukseen

-        Käy läpi etukäteen annettava materiaali